“Zie jij waar ik enthousiast van wordt? Ik ben blij met de fiets die we van de Vrienden gekregen hebben. Help jij me deelnemen aan de samenleving? Vertegenwoordig jij ons op bijeenkomsten?”

Waar ga je werken?

Meer dan 40 jaar zijn wij al de onafhankelijke fondsenwervende instelling voor Groot Schuylenburg te Apeldoorn. Groot Schuylenburg is een onderdeel van de zorgorganisatie ’s Heeren Loo. ’s Heeren Loo draagt zorg voor en biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. 

Het doel van de Stichting Vrienden is het leven van cliënten te veraangenamen door projecten te financieren die niet uit de reguliere middelen betaald kunnen worden. Het gaat dan vooral om projecten die zich richten op de extra’s die het leven van grotere en kleinere groepen cliënten plezieriger kunnen maken. Projecten die in aanmerking komen variëren van projecten die bewegen stimuleren, vrijetijdsbesteding, recreëren en het deelnemen aan de samenleving. Stichting Vrienden is onafhankelijk en ontvangt haar financiële middelen van donateurs, door erfstellingen en uit legaten.

Hoe ga je helpen?

Als bestuurslid ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor fondsen en hoe deze worden ingezet. Jaarlijks krijgen we diverse aanvragen voor verschillende zaken. Dit varieert van een groepsfiets tot een nieuwe inrichting. Elke aanvraag wordt beoordeeld en waar mogelijk toegekend. Op deze manier kunnen we de cliënten van Groot Schuylenburg wat extra’s geven.

We verwachten dat je 6 à 7 maal per jaar een vergadering bijwoont. Deze duren ongeveer 2 uur en er is een ruim half uur inzet nodig om deze voor te bereiden. We verwachten dat je incidenteel bijeenkomsten bijwoont in het netwerk van onze stichting om de stichting te vertegenwoordigen.

Dit ben jij

  • Je beschikt over minimaal mbo denk en doe niveau.
  • Je hebt affiniteit met de cliënten van ’s Heeren Loo.
  • Je hebt inzicht in financiën.
  • Je hebt hebt gevoel voor comunciatie en marketing.
  • Je kunt goed samenwerken
  • Je ziet creatief meedenken als een uitdaging.

Dit bieden wij

  • Een mooie bestuursfunctie in een klein team
  • Enthousiaste mede bestuursleden
  • Zinvolle tijdsbesteding en verbonden aan een maatschappelijke organisatie
  • De functie is onbezoldigd / Er is geen financiële vergoeding.

Wil je meer informatie?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Jennie Roelofs, voorzitter van Stichting Vrienden via 088-0366010. Uw reactie ontvangen wij graag per e-mail via info@schuylenburg.nl. Een kennismaking met het bestuur maakt onderdeel uit van het proces.