Vrijwilliger geeft het voort

De heer Coşkun schenkt zijn attente donatie aan voorzitter Jennie Roelofs

De heer I. Coşkun  (geboren te Ankara in 1981) woonde en werkte  in Istanbul. Hij heeft Turks en literatuur gestudeerd en was werkzaam in de telecom. 

Hij is echter gevlucht uit Turkije,  vanwege vervolging door de overheid. Dat is omdat  zijn politieke opvattingen de overheid niet bevallen. 

Hij kwam na een kort verblijf in Ter Apel in 2019 in het AZC te Apeldoorn. Hij wilde Nederland leren kennen en ook vooral het nederlands machtig worden. 

Om die reden gaf hij zich op voor vrijwilligerswerk. Dit leidde er toe dat hij vrijwilliger werd bij ‘s  Heeren Loo Schuylenburg. Hij werd gekoppeld aan een cliënte die aan de Laan van Schuylenburg woont. Wekelijks bezoekt hij haar en gaat met haar wandelen.

Omdat tijdens zijn asielaanvraag de IND niet in staat bleek om hem binnen binnen de gestelde beslistermijn van 6 maanden uitsluitsel te geven over zijn status, kreeg hij een financiële compensatie. 

Maar ethisch kon de heer Coşkun deze compensatie niet voor zichzelf aanvaarden. Hij vond het niet moreel om compensatie te krijgen van een samenleving waar asiel wordt aangevraagd  

Hij heeft het bedrag (€1442,00) daarom op 11-12-2021 geschonken aan de Stichting Vrienden van Groot Schuylenburg. Hij laat het over aan het bestuur van de Stichting Vrienden om een besluit te nemen over een passende besteding van deze donatie.